Een dag in Verona

Vanuit Venetië, is Verona met de trein erg goed te bereiken. De stad was in het Romeinse tijdperk al erg belangrijk en veel bezienswaardigheden uit deze tijd zijn er bewaard gebleven.

20180413_181442

 

Bij Verona denk je natuurlijk gelijk aan Romeo & Julia. La Casa di Giulietta, het huis van Julia, is tegenwoordig dan ook een must- see voor verliefde stelletjes geworden. Voor wie de film ‘Letters to Juliet‘ gezien heeft, of zoals ik een keer of 10, waant zich op dit plekje van Verona even helemaal in de zoetsappige sfeer van de film. De aanraking van de rechterborst van het bronzen standbeeld van Julia, zou je geluk brengen in de liefde.

Het bekendste en meest in het oog vallende bouwwerk van Verona is de Arena. In ze zomermaanden worden er prachtige theater-, ballet-, muziekvoorstellingen en opera’s opgevoerd. Naast de voorstellingen, is de arena ook opengesteld voor toeristen om hem van binnen te bewonderen.

Piazza delle Erbe is voor mij toch wel het meest sfeervolle plein van de stad. Struinend over de markt of met een Aperol Spritz op het terras, geniet ik hier graag van de bijzondere gebouwen waarmee dit plein zich omringt.

20180413_162302

Voor wie letterlijk een hoogtepunt wil bereiken in de stad, is daar de Torre dei Lamberti. De toren bevindt zich midden in het centrum en tegen een redelijke prijs kun je de 84 meter hoge toren beklimmen (of de lift nemen 😉 ) om vervolgens van een geweldig uitzicht van Verona en de omringende heuvels te genieten.

Wil je gaan voor een stukje historie van Verona? Dan is het Castelvecchio zeker de moeite waard. De burcht, stammend uit de veertiende eeuw, geeft met zijn ligging aan de rivier de Adige een bijzondere sfeer. Bij de burcht bevindt zich ook een museum waar vooral veel kunst uit de viertiende tot en met de achttiende eeuw te bewonderen valt.

20180413_180356.jpg

Ook de (window) shoppers komen ruim aan bod in de stad. Via Mazzini is namelijk dé winkelstraat van Verona. Op deze straat vind je onder andere de grote Italiaanse modemerken.

Zoals eigenlijk overal in Italië, kan je hier ontzettend goed eten en drinken. De regio staat onder andere bekend om enkele goede wijnen: Valpolicella, Amarone, Lugana en Soave.

Arrivederci Verona!

Rózsa Rétei – Andiamotravel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s