Treviso – Città d’arte

Overschaduwd door zijn bekende buurman, wordt Treviso door toeristen vaak overgeslagen. Toen ik naar de regio verhuisde en voor het eerst in de stad kwam, werd ik enorm verrast. De kanaaltjes, idyllische pleinen, fantastische restaurants, de watermolens en het bruisende leven in de stad maakten me al snel een van z’n grootste fans.

Ik geef jullie graag een top 6 van redenen waarom je Treviso echt niet mag missen:

  1. Piazza dei Signori

Dit plein is het hart van de stad. De grote terrassen zorgen ervoor dat het hier heerlijk vertoeven is met een drankje en een hapje. Eén van de terrassen is van Da Pino, waar je zonder twijfel dé beste pizza uit de regio eet.

  1. Duomo

Haal een écht Italiaans ijsje aan de via Calmaggiore en geniet van het zonnetje op de trappen die leiden naar de Duomo. De kathedraal is open voor bezoekers. Voor maar 30 eurocent, bekijk je de middeleeuwse fresco’s en het waanzinnige gebouw.

  1. Verborgen historie

In de stad wemelt het er van de historie en de verhalen erachter. Zo bevindt er zich in de Gallaria della strada Romana, de ‘Fontana della tette’ , letterlijk :’de fontein van de borsten’. Deze fontein dateert uit 1559 en werd gebruikt om te vieren dat er een nieuwe burgemeester was gekozen. Uit de borsten stroomden dan rode en witte wijn.

  1. De vangst van de dag

De vismarkt van Treviso, Isola della peschiera, bevindt zich al sinds 1856 op een bijzondere plek, namelijk op een eilandje midden in de stad. Van dinsdag tot zaterdag is de markt ‘s ochtends geopend. Kijk je ogen uit naar alle bijzondere vissoorten die hier worden verkocht en zie hoe de lokalen er hun maaltje voor de avond halen.

  1. De oorsprong van Tiramisu

Wisten jullie dat de échte Tiramisu is ontstaan in Treviso? De naam betekend letterlijk ‘Til me op’. Voor de restaurants in de stad is het toetje dan ook niet van de menukaart weg te denken.

  1. Via Calmaggiore

Dit is dé winkelstraat van de stad. De prachtige bogen maken dat deze straat zo kenmerkend is . Anders dan in de grote toeristensteden vind je hier geen dure toeristenwinkels, maar vind je hier mooie boetiekjes met echte kwaliteitsproducten.

 

 

Veel plezier in Treviso!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s